Συνεχίζονται οι απειλές της ΑΕΠΙ

Συνεχίζονται οι απειλές της ΑΕΠΙ – Συνελήφθη στην Λευκάδα «συνεργάτης» της, που απειλούσε κατάστημα

Και το «τροπάριο» της ΑΕΠΙ συνεχίζεται! Με αμείωτο μάλιστα ρυθμό…! Οι πρακτικές εκφοβισμού και ο ύπουλος τρόπος προσέγγισης των καταστημάτων εστίασης από τους υπαλλήλους της ΑΕΠΙ αρχίζει πλέον να φτάνει στα όρια του ωμού εκβιασμού, με τα κρούσματα να γίνονται όλο και περισσότερα.

Τελευταία περίπτωση εντοπίστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στη Λευκάδα, όπου εκπρόσωπος της -πρώην πια- ΑΕΠΙ προσπαθούσε να εισπράξει παράνομα από επαγγελματίες χρήματα που υποτίθεται ότι χρωστούσαν στην ΑΕΠΙ!

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, ύστερα από τις μεγάλες πιέσεις και τον εκφοβισμό που δέχθηκε από τον συγκεκριμένο υπάλληλο και κατόπιν, διενεργήθηκαν οι διαδικασίες παγίδευσης με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε συνεννόηση με την Ασφάλεια. Έτσι, σε ραντεβού που είχαν σε κεντρικό καφέ της πόλης με τον «εκπρόσωπο» της ΑΕΠΙ, η καταστηματάρχης έδωσε τα χρήματα και στη συνέχεια έγινε η σύλληψή του. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος έχει στην αρμοδιότητά του, εκτός από την Λευκάδα, και άλλες περιοχές…

Ποια ήταν η ΑΕΠΙ

Για όσους δεν γνωρίζουν, να θυμίσουμε ότι η ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων) αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο των ημερών μας, αφού χιλιάδες επαγγελματίες-καταστηματάρχες πλήρωναν για χρόνια σε αυτή, υποτίθεται για την νόμιμη χρήση μουσικής από το κατάστημά τους, ωστόσο, τα αυτά χρήματα ουδέποτε έφτασαν στους πνευματικούς δημιουργούς!

Η ΑΕΠΙ απαριθμούσε εκπροσώπους σε όλη την Ελλάδα και φυσικά, ορισμένοι από αυτούς, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιοδοσία που έδινε η θέση τους, ουκ ολίγες φορές προχώρησαν σε κατάχρηση εις βάρος των καταστημάτων εστίασης…

Φυσικά, η ΑΕΠΙ διαλύθηκε και συστάθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Πολιτισμού η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (Ε.Υ.Ε.Δ.). Αυτό βέβαια, όπως γίνεται μέσα από περιστατικά εκφοβισμών σαν και το παραπάνω, δεν έχει αποτρέψει ακόμα και σήμερα φαινόμενα φθηνής άσκησης εκβιασμού, ύπουλων απειλών χωρίς καμία δικαιοδοσία και κατάχρησης εξουσίας που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ενημερώνει καθημερινά ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου να μην υποκύπτουν σε ανάλογες απειλές, ενώ σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις ο υποτιθέμενος έλεγχος επιμένει, να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σωματείο μας για να αναλάβουμε δράση.

Έχουμε ξαναπεί και το τονίζουμε: το ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι ΕΔΩ για όλο τον κλάδο της εστίασης ξεκάθαρα και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη