Συνέντευξη του Θωμά Δημητράκοπουλου στον ANASES.GR

Θωμά αρχικά συγχαρητήρια για το νέο σου τραγούδι «Χάρηκα που σε γνώρισα» πες μας λίγα λόγια για τους συντελεστές;
Σας ευχαριστώ πολύ. Το τραγούδι αυτό το υπογράφει στιχουργικά ο Βασίλης Παππάς, όπως και το προηγούμενό μου το “Απόψε θέλω να χορέψω”, και τη μουσική την έχω γράψει εγώ. Κυκλοφορεί επίσημα από τη Heaven. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Κώστα Πλακίδα και συμμετέχει και η φίλη μου Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου.
Θα βγάλεις ολοκληρωμένο Album;
Έχω αρκετά τραγούδια έτοιμα που περιμένουν, όμως αυτό δεν είναι στα άμμεσα μελλοντικά μου σχέδια. Οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οπότε ακολουθώ τον δρόμο να βγάζω ένα ένα single και βλέπουμε.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες με την μουσική και με ποια αφορμή;
Ξεκίνησα να παίζω μουσική με μια κιθάρα μόνος μου σε ηλικία 7 ετών. Κάτι με τραβούσε να ακολουθήσω αυτό τον δρόμο.Σαν μικρό παιδί θαύμαζα τους τραγουδιστές και τους μουσικούς πάρα πολύ,αλλά αυτό που με εξίταρε περισσοτερο ήταν η αγάπη του κόσμου.
Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί η αγάπη και ο έρωτας είναι μέσα από την μουσική. Εσύ συμφωνείς με αυτό;
Συμφωνώ απόλυτα.Τα τραγούδια απευθύνονται στο συναίσθημα πρώτα από όλα του ανθρώπου.Προσπαθώντας να αγγίξουν την ψυχή του δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εκφράζουν όλα τα συναισθήματα.Και εμείς οι τραγουδιστές όταν τραγουδάμε την αγάπη μας μοιραζόμαστε με τον κόσμο και αγάπη εισπράττουμε.

Το ταλέντο σου είναι ευδιάκριτο. Κάποιοι πιστεύουν ότι το ταλέντο αρκεί. Τι άλλο θεωρείς εσύ ότι χρειάζεται;
Μπορεί το ταλέντο να θεωρείται σημαντικό,αλλά ας μην κρυβόμαστε, δεν φτάνει από μόνο του να σε πάει κάπου.Χρειάζεται πολύ δουλειά, πειθαρχία και προσήλωση σε ένα στόχο για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Πες μου για τα μέχρι τώρα τα βήματα σου στον χώρο τις μουσικής;
Μεγάλωσα ακούγοντας και παίζοντας μουσική.Αργότερα ήρθαν οι σπουδές και παράλληλα οι πρώτες μου εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας.Ακολούθησε μια αρκετά μακριά πορεία εμφανίσεων έως ότου πριν από τρία περίπου χρόνια άρχισα να γράφω και να κυκλοφορώ επίσημα τα τραγούδια μου.

Από ποια ανάγκη προέκυψε η ενασχόλησή σου με την μουσική, πώς θα περιγράφατε αυτή τη δημιουργική διαδικασία μέσα σε λίγες φράσεις;
Η ανάγκη μου αυτή νομίζω ότι ήταν έμφυτη, απλά με τράβηξε αυτός ο δρόμος εντελώς φυσικά.
Η διαδικασία της γραφής είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα, γιατί δίνεις εσύ μουσική μορφή σε ένα στίχο και αυτό που προκύπτει το θεωρείς δικό σου παιδί. Η σκέψη σου μετά απελευθερώνεται και έχεις στόχο το ωραίο αποτέλεσμα.

Ποιο λαϊκό τραγουδιστή είχες σαν πρότυπο;
Θαυμάζω πολλούς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές και σύγχρονους αλλά και παλαιότερους. Δεν μπορώ να πω όμως πως έχω κάποιον σαν πρότυπο, γιατί ο καθένας τους είναι τόσο σπουδαίος μα και τόσο διαφορετικός.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;
Αυτή την περίοδο είμαι στο στούντιο ετοιμάζοντας ένα ακόμα νέο τραγούδι σε στίχους Βασίλη Παππά και δική μου μουσική, ενώ παράλληλα μιλάω με μαγαζιά για τη χειμερινή σεζόν.
Πες μας ένα moto σου για τους ακροατές του ANASES.GR
Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!!!